1puszka białej bądź czerwonej fasoli3 jajka1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki oliwy z oliwek1/2 szklanki mleka w proszku1/2 łyżeczki sody4 łyżki jogurtu greckiegołyżeczka tymianku lub innego zioła, można też dodać: posiekane orzechy włoskie, pestki dyni, siemie lniane, sezam itp.Fasole odcedzić i przepłukać wodą. Następnie zmielić w maszynce do mięsa lub w młynku do kawy albo blenderem do rozkruszania lodu. Jak nie mamy przyrządów tego typu to pozostaje widelec :).Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do chlebowej formy, posypać np sezamem. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni, wstawić chlebek i zmniejszyć temp.do 180 stopni.piec 30 min.You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.