Wykonanie
1,5 l
bulionu drobiowego1 łyżeczka świeżo startego
imbiru425 g
kukurydzy w zalewie z puszki1 łyżeczka
oleju sezamowego2 piersi z
kury - ugotować w osolonej wodzie, drobno posiekać100 g
szynki - drobno posiekać35 g
mąki kukurydzianej60 ml
wody + 2 łyżki dodatkowo1 łyżka
sosu sojowego2
białka jaj3
dymki - pokrojone w cienkie plasterkiW sporym garnku doprowadź
bulion do wrzenia, dodaj
imbir,
kukurydzę z zalewą,
olej,
kurczaka i
szynkę. Wymieszaj w misce
mąkę kukurydzianą z 60 ml
wody, domieszaj
sos sojowy, całość przelej do
bulionu. Zupę gotuj, aż zgęstnieje.
Białka wymieszaj z 2 łyżkami
wody i cienkim strumieniem stopniowo dolewaj do zupy gotującej się na niskiej temp.Rozlej zupę do misek, udekoruj
dymka.
Łatwa w wykonaniu o słodkawym posmaku.
Doskonałe danie gdy brak czasu na gotowanie :)You can translate this
page with the translator on top of the
page of the left hand
side.