SkładnikiPierś z kury (ja wzięłam jedną pojedynczą część)CebulaKawałek czerwonej paprykiGarść kiełków słonecznika2 łyżki oliwy z oliwekPół szklanki mlekaDwie łyżki musztardy Dijon2 łyżki sosu sojowegoPrzygotowanieMięso kroimy w podłużne pasy. Z sosu sojowego i musztardy robimy pastę. Mięso mieszamy w paście i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia, tuż przed podaniem smażymy kurczaka na łyżce oliwy, po podsmażeniu wlewamy na patelnię mleko i "smażymy" aż do całkowitego wyparowania mleka. Teraz dodajemy ponownie łyżkę oliwy, pokrojoną cebulkę i paprykę i przysmażamy. Na ostatnie dwie minuty smażenia wrzucamy kiełki słonecznika. Podajemy od razu do jedzenia.Kurczaka, nie licząc marynowania przez noc, robi się bardzo szybko. Jest bardzo aromatyczny - sojowo-słony i niezwykle słonecznikowy. Mięso jest wilgotne, papryczka pochrupuje pod zębami - całość warta powtórzenia!SMACZNEGO SIOSTRY!