Wykonanie
SkładnikiSzklanka puree z
fasoli (u mnie biała)2
jajka6 łyżek
płatków owsianych górskich4 łyżki
otrębów1 łyżka słodziku do pieczenia w płynie1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
kakao bez
cukru o obniżonej zawartości tłuszczuGarść
śliwek kalifornijskichPrzygotowaniePuree mieszamy z
jajkami,
proszkiem do pieczenia,
kakao i słodzikiem na jednolitą masę. Dorzucamy
płatki i
otręby oraz posiekane
śliwki. Mieszamy na jednolitą masę. Teraz na papierze do pieczenia rozgniatamy część ciasta i wycinamy foremkami
ciasteczka. Możemy też formować
ciastka w rękach - masa jest plastyczna. Jednak my wolałyśmy się trochę pobawić!
Wycięte
ciastka układamy na papierze do pieczenia rozłożonym na blasze. Gdy już są wszystkie wkładamy blachę do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 20 minut - ŁATWIZNA!
Ciastka mogą stygnąć w piekarniku. Przechowujemy w szklanym słoiku. Zajadamy kiedy mamy chęć. Nie tyjemy! :)
Moja Natalcia chyba bardziej lubi je robić niż jeść. Jej number one to owsiane z
gorzką czekoladą a ja uwielbiam wszystkie!! Moje maleństwa!!! Chodźcie do mamusi!!! :D:D
SMACZNEGO SIOSTRY!