Wykonanie
SkładnikiSzklanka puree z
fasoli (u mnie biała)2
jajka1 łyżka słodziku do pieczenia w płynie6 łyżek
płatków owsianych górskich4 łyżki
otrębów owsianych1 łyżeczka
proszku do pieczeniaPół tabliczki
gorzkiej czekolady (u mnie 70%
kakao)PrzygotowaniePuree mieszamy z
jajkami, proszkiem i słodzikiem na jednolitą masę.
Potem dodajemy resztę składników w tym
czekoladę oczywiście pokrojoną na desce na kawałeczki. Masę mieszamy i zaczynamy formować ciacha za pomocą dwóch łyżeczek do
herbaty.
Ciastek wychodzi 22. Kładziemy je na papier do pieczenia i pieczemy 20 minut w nagrzanym na 180 stopni piekarniku. Możemy je zostawić do ostygnięcia w środku.
To ulubione
ciastka moje i mojej córki...nic
dziwnego - przecież są z
czekoladą :)PYCHA!SMACZNEGO SIOSTRY!