ßßß Cookit - przepis na PIECZYWKO na weekend, oczywiście BEZ MĄKI

PIECZYWKO na weekend, oczywiście BEZ MĄKI

nazwa

Wykonanie

Składniki
Puszka białej fasoli
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia, w diecie bezglutenowej używamy sodę oczyszczoną
1 łyżeczka tymianku suszonego
Garść świeżego tymianku
Sól, pieprz
Przygotowanie
Bułeczki z fasoli to już prozaiczny wręcz wypiek. Niewiele składników i łatwość przygotowania sprawia, że z chęcią zastępuję tymi wypiekami pieczywo zbożowe. Fasolę mielimy lub blendujemy. Do takiego puree wrzucamy jajka, i przyprawy. Mieszamy i wylewamy masę do foremek po wierzchu możemy muffinki posypać solą gruboziarnistą i suchym tymiankiem. Pieczemy na 180* przez 30 minut.
Bułeczki kroję na kromki i zjadam jak normalne kanapki. Musicie tylko pamiętać, że takiego pieczywa w I fazie SB możemy zjeść co najwyżej równowartość 3 muffinek!
SMACZNEGO SIOSTRY!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2012/06/pieczywko-na-weekend-oczywiscie-bez.html