Wykonanie
Moja miłość do
amarantusa jest Wam dobrze znana więc nie zdziwi kolejny, zwieńczony sukcesem eksperyment z
amarantusem w roli głównej :)Te muffinki są boskie na deser, na śniadanie, przekąskę. Są wprost przepyszne!
Składniki na 6 muffinek500ml składników suchych. Ja zmieszałam
amarantus ekspandowany, grykę dmuchaną,
kaszę jaglaną preparowanąGarstka
żurawiny poszatkowanej5-10ml
stewiiŁyżka esencji waniliowej2 łyżki karobuŁyżeczka
proszku do pieczenia (bezglutenowego)2
jajkaPrzygotowanieSkładniki mieszamy na jednolitą masę i wlewamy do sylikonowych foremek na muffinki i pieczemy na 180 stopni około 15-20 minut. Gdy muffinki są ładnie zbrązowione - wyjmujemy z pieca.
SMACZNEGO SIOSTRY!