Wykonanie
![](/Data/Images/dietetyczniesiostro.blogspot.com\2011_slash_10_slash_tamago-japonski-omlet-po-polsku/l/-1537007634.JPG)
Składniki4
jajka60 ml
wody2 łyżki fruktozy (Na diecie Dukana użyć należy słodzik)2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki
oliwy z oliwekPrzygotowanieFruktozę zmieszać z
sosem sojowym i rozpuścić w wodzie.
Jajka roztrzepać i dokładnie połączyć z przygotowanym sosem z
wody,
cukru i
sosu sojowego. Na rozgrzaną patelnię kładziemy cienką warstwę tak przygotowanej zawiesiny i równomiernie rozprowadzamy po dnie. Gdy warstwa jest już prawie ścięta, zawijamy ją w rulon, przesuwamy do brzegu patelni i wlewamy kolejną porcję zawiesiny. Rozprowadzamy ją dokładnie podnosząc w tym celu poprzednią warstwę. Powtarzamy do wykończenia zawiesiny. Jak widać udało mi się zrobić ten omlet na okrągłej patelni :)
![](/Data/Images/dietetyczniesiostro.blogspot.com\2011_slash_10_slash_tamago-japonski-omlet-po-polsku/l/-1090690171.jpg)
Tamago ma niecodzienny smak - lekko słodki a jednocześnie czuć w nim
sos sojowy. Podałam go na śniadanie z
sałatą,
ogórkiem i
pomidorem, do których nie użyłam już żadnych przypraw z uwagi na intensywny smak omletu.
![](/Data/Images/dietetyczniesiostro.blogspot.com\2011_slash_10_slash_tamago-japonski-omlet-po-polsku/l/1418914688.JPG)
SMACZNEGO SIOSTRY!