Wykonanie
Galaretkę to ja zawsze i wszędzie :) najlepsza jest gdy chce się czegoś słodkiego przed spaniem..wtedy można wyjąć słoiczek z lodówki i zajadać! rewelacja jeśli wykonamy ją z pysznego
ananasowego soku :)
przepis własnySkładniki:jeden duży
ananas1/2 szklanki
wody mineralnej niegazowanejsok z jednej
cytrynylistek
szałwii do każdego słoiczka3 listki
żelatynySłoiki włożyć przed napełnieniem do zamrażalnika.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Ananasa pokroić, kilka kawałków odłożyć na wierzch
galaretki , resztę włożyć do sokowirówki i wycisnąć sok, następnie zagotować go z
wodą, odstawić na chwilę i dodać namoczoną
żelatynę. Po ostygnięciu dodać do niego sok z jednej
cytryny, zamieszać, przelać do zimnych słoików, dodać listek
szałwii i chłodzić w lodówce minimum 2 godziny. Po zastygnięciu udekorować kawałkami świeżego
ananasa, odrobiną
chili i zjeść:) Smacznego:)