ßßß
Dla 4 osob:2 cebule3 papryki (moga byc kolorowe) (wzielam mniej)3 lyzki olejusol. pieprz4 steki wolowe(po ok. 180g)Cebule obrac i pokroic w krazki. Papryke umyc, oczyscic z gniazd nasiennych, pokroic w paski.Na patelni rozgrzac olej, podsmazyc na nim cebule, nastepnie dodac papryke, chwile razem smazyc, doprawic do smaku sola i pieprzem. Mieso umyc, osuszyc, posolic i popieprzyc, usmazyc na pozostalym oleju na dobrze rozgrzanym, po 1 minucie z kazdej strony. Przelozyc do zaroodpornego naczynia, nalozyc mase cebulowo-paprykowa (kto lubi moze posypac jeszcze startym serem np. emmentalerem). Zapiekac w 200°C ok. 10 minut.Przepis dodaje do akcji:Przepis z: "Gut&günstig" nr 1/2013