ßßß
Wykonanie:Avocado przekroić na pół ,wyjąć pestkę, naciąć miąższ w ratkę i przy pomocy łyżeczki wyjąć kostki owocu. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Opłukane, wysuszone truskawki obrać z szypułek i pokroić w grube plastry.Połączyć avocado z truskawkami, dodać świeżą bazylię/listki „porwać” palcami/,posypać zmielonym pieprzem, i polać sosem balsamicznym/należy połączyć oliwę z octem,szczyptą soli morskiej i dokładnie wymieszać/dosolić w/g uznania.Ponieważ lubię ocet balsamiczny dodatkowo skropiłam moją sałatkę kremem balsamicznym, który jest bardziej gęsty od octu .Mój krem jest gotowy ale wystarczy „zredukować” ocet balsamiczny na małym ogniu aby zmienił swoją konsystencję.Sałatkę podawać mocno schłodzoną z dodatkiem świeżej bagietki.Buon appetito
A może ktoś się skusi na truskawki ze świeżym ogórkiem?..... zobacz