Wykonanie
Szybkie, banalnie proste - placki owsiane. Dzięki wysokiej zawartości błonnika sycą na długi czas. To rozwiązanie jest idealne i na śniadanie, i na obiad czy kolację. Polecam !
Składniki (na 5 placków):
płatki owsiane 50 g1
jajootręby owsiane 25 g
cynamon,
imbirPłatki owsiane zalać wrzątkiem (1 cm powyżej poziomu
płatków) i poczekać, aż napęcznieją (ja robię to już w wieczór "przed", aby ładnie 'napuchły'). Do
płatków dodać
otręby i
jajko i wszystko wymieszać. Następnie przyprawić ( dużo
cynamonu ). Na rozgrzanej patelni teflonowej formować łyżką placki i smażyć z obu stron.Wartość Kaloryczna 345 kcal
Białko 18,1 gWęglowodany 38 , 9 gTłuszcz 10 , 7 g