Wykonanie
            
Sezon malinowy trwa...i coś trzeba z nimi zrobić..Przepis pochodzi stąd.1,5 kg 
malin1,5 kg 
jabłek250-300 g 
cukrusok z 1 
cytryny1 laska 
cynamonuMaliny przebrać, zasypać ok. 150 g 
cukru i odstawić na noc do lodówki.
Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne. 
Owoce pokroić w plasterki, zasypać pozostałym 
cukrem, dodać 
sok z cytryny, laskę 
cynamonu i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 minut, aż 
jabłka się rozpadną i powstanie mus. Wyjąć laskę 
cynamonu i zetrzeć ok. 2-3 cm na tarce o drobnych oczkach.Z 
malin zlać sok, a 
owoce zagotować.
Maliny połączyć z 
musem jabłkowym i razem gotować ok. 20-30 minut.Przełożyć do czystych, ciepłych słoiczków i zakręcić. Odstawić na zakrętkach, aż ostygną.