Wykonanie
Dziś otrzymałam przesyłkę z
makaronami Wielicki. [ dziękuję]. Trzy paczki
makaronu..każda inna..łazanki na pewno wykorzystam do
maku ..a pozostałe dwa ..też będą wykorzystane..ale jeszcze nie wiem do czego..Dostałam takie oto
makarony:
makaron 4 jajeczny łazankaŁazanki Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną, z najwyższej jakości
kaszki makaronowej i semoliny (
mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu
makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecamy do: - zup -
sosów - łazanek - potraw
mięsnychmakaron 4 jajeczny literkiLiterki Wielickie produkowane są nowoczesną metodą tłoczenia przy użyciu wysokiego ciśnienia, z najwyższej jakości
kaszki makaronowej i semoliny (
mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu
makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecany do: - zup -
sosów - potraw
mięsnychmakaron 4 jajeczny nitka cięta
Nitki Cienkie Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną, z najwyższej jakości
kaszki makaronowej i semoliny (
mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu
makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %.Nie zawiera konserwantów i barwników.Polecamy do:- zup-
sosów- potraw
mięsnychWytwórnia
Makaronów "WIELICKICH" J.G.
MAJKA powstała w Wieliczce w 1996 roku, jako spółka rodzinna Jerzego i Grażyny
MAJKA.
Makaron był produkowany w kuchni Państwa
Majków już kilkanaście lat wcześniej, widząc nisze na rynku, postanowili podzielić się Swoim tradycyjnym rodzinnym produktem z ludźmi. Początki produkcji były bardzo trudne, stopniowo zwiększano liczbę załogi, dopracowywano technologie suszenia, przeprowadzano systematyczne badania, nad produktem, aby utrzymać walory jakościowe na najwyższym poziomie.Wytwórnia
Makaronów WIELICKICH jest nastawiona na produkcję jakościową, dlatego posiada nieduże moce przerobowe. Wytwórnia
Makaronów otrzymała tytuł: "POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007", "POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2008", "NAJLEPSZE W POLSCE".