ßßß Cookit - przepis na Makaron Wielicki

Makaron Wielicki

nazwa

Wykonanie

Dziś otrzymałam przesyłkę z makaronami Wielicki. [ dziękuję]. Trzy paczki makaronu..każda inna..łazanki na pewno wykorzystam do maku ..a pozostałe dwa ..też będą wykorzystane..ale jeszcze nie wiem do czego..
Dostałam takie oto makarony:
makaron 4 jajeczny łazanka
Łazanki Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecamy do: - zup - sosów - łazanek - potraw mięsnych
makaron 4 jajeczny literki
Literki Wielickie produkowane są nowoczesną metodą tłoczenia przy użyciu wysokiego ciśnienia, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecany do: - zup - sosów - potraw mięsnych
makaron 4 jajeczny nitka cięta
Nitki Cienkie Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %.
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Polecamy do:
- zup
- sosów
- potraw mięsnych
Wytwórnia Makaronów "WIELICKICH" J.G. MAJKA powstała w Wieliczce w 1996 roku, jako spółka rodzinna Jerzego i Grażyny MAJKA.
Makaron był produkowany w kuchni Państwa Majków już kilkanaście lat wcześniej, widząc nisze na rynku, postanowili podzielić się Swoim tradycyjnym rodzinnym produktem z ludźmi. Początki produkcji były bardzo trudne, stopniowo zwiększano liczbę załogi, dopracowywano technologie suszenia, przeprowadzano systematyczne badania, nad produktem, aby utrzymać walory jakościowe na najwyższym poziomie.
Wytwórnia Makaronów WIELICKICH jest nastawiona na produkcję jakościową, dlatego posiada nieduże moce przerobowe. Wytwórnia Makaronów otrzymała tytuł: "POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2007", "POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2008", "NAJLEPSZE W POLSCE".
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/12/1069-makaron-wielicki.html