Wykonanie
Przepyszne
kakaowe ciasteczka przełożone nutellą. Są malutkie, mało słodkie (właściwie cała
słodycz pochodzi z nutelli), rozpływają się w ustach. Ciężko się przed nimi bronić... Polecam :-).Składniki na 60 mini
ciastek (po złożeniu):250 g
masła, w temperaturze pokojowej4 łyżki
cukru pudru220 g
mąki pszennej4 łyżki
skrobi ziemniaczanej4 łyżki
kakaoDodatkowo:nutella - do przełożenia (wg przepisu około 160 g, ale zużyłam z pewnością mniej)W misie miksera umieścić
masło i
cukier. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy
maślanej. Dodać resztę składników, dokładnie zmiksować.Blachę do
ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką i wyciskać na blachę
ciasteczka. Nie trzeba zachowywać
między nimi dużych odstępów - nie urosną.Piec w temperaturze 170ºC przez około 10 minut, do kruchości.Ostudzone połączyć przy pomocy nutelli.Smacznego :-)..
Przepis pochodzi z 'The Australian Women's Weekly' - ' Chocolate - 70 wicked recipes'.