Powstały, kiedy błyskawicznie potrzebowałam kolorowych słodkości dla całej masy maluchów. Przepis daje 70-80 muffiniątek.SKŁADNIKI:100 g masła70 g oleju120 g brązowego cukru200 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka3 łyżki soku z cytryny lub 1 łyżka nalewki orzechowej40 g zmielonych orzechów (u mnie - laskowe)WYKONANIE:masło podgrzewamy z cukrem, żeby się trochę rozpuścił, lekko studzimy, dodajemy olej i sok z cytryny - mieszamy. Do tego lekko rozbełtane jajka i także lekko mieszamy. A potem to już tylko mąka przesiana z proszkiem, orzechy - i niedbale wszystko mieszamy, po czym nakładamy po małej łyżeczce do foremki (polecam maleńkie papilotki, np.takie jak do pralinek). Ja piekę kilkanaście minut z termoobiegiem w 170 stopniach.Smacznego!