Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe 250 gramów
ziemniaki 1 kilogramów
śmietana 150 gramów
jogurt naturalny 150 gramów
jabłka 1 sztuk
ogórek kwaszony 1 sztuk
cebula 1 sztukliście
kapusty pekińskiej 4 sztuk
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone na bardzo cienkie talarki
ziemniaki smażyć pod przykryciem na patelni ok. 20 minut. Często mieszając.Oczyszczoną
cebulę,
jabłko oraz
ogórek drobno pokroić lub zetrzeć i wymieszać ze
śmietaną oraz
jogurtem.
Śledzie pokroić na 2 cm kawałki. Drobno posiekać kapistę i rozłożyć na połowie każdego talerza, a na niej położyć
śledzie i polać sosem. Obok położyć
ziemniaki i posypać
zieleniną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: