Wykonanie

Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(1 głos )5

01 5admin5 / 5 starsIdealna
polewa czekoladowado pierniczków i
ciasteczekSkładniki3/4 szklanki
cukru pudru1 łyżka
kakao3 łyżki
wody1 łyżeczka
miodu70 g
gorzkiej czekoladyPrzygotowanie
Cukier puder przesiać razem z
kakao do miski. W garnuszku zagotować
wodę z dodatkiem
miodu, wlewać stopniowo do miski z
cukrem mieszając jednocześnie łyżką.
Czekoladę połamać na kosteczki i roztopić (w kąpieli
wodnej lub mikrofalówce), dodać do miski z masą
cukrową i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Następnie w razie potrzeby dodawać stopniowo ciepłą (letnią)
wodę, mieszając energicznie łyżką, do uzyskania odpowiedniej gęstości polewy. Pierniczki lub
ciastka na chwilę zanurzać do w polewie i odczekać chwilę aż ścieknie jej nadmiar.Propozycja podaniado pierniczków alpejskich, tradycyjnych pierniczków