Wykonanie
Pikantna przekąska fingerfood z
matjasem - na sylwestra, karnawał i inne towarzyskie spotkania. Zdecydowany smak
pieczywa razowego i
curry doskonale przełamuje orzeźwiająca
pomarańcza.Składniki na 10 przekąsek:kilka kromek
pieczywa razowego*100 g
matjasa50 g gęstego
majonezu5 g
currypieprznatka pietruszkikilka obranych z błon cząstek
pomarańczyPrzygotowanie:Z kromek
chleba wykroić krążki o średnicy 4 cm (jeżeli decydujecie się na kwadraty, z kromek należy najpierw odciąć skórki).
Majonez wymieszać z
curry, przyprawić
pieprzem.
Matjasa pokroić na kawałki wielkości przygotowanego
pieczywa (ja wykroiłam krążki).Na każdy
chlebowy krążek nałożyć
majonez z
curry,
matjasa, listek
natki pietruszki i małą cząstkę
pomarańczy.*w zależności od tego, czy z kromek będą wycinane krążki, czy też kwadraty.
,Składnik główny:
śledź,Składnik główny:
ryba,Składnik główny:
curry,Składnik główny:
pomarańcza,Składnik główny:
matjas,Rodzaj dania:Przekąska,
Ryby i owoce morza,Inne,