ßßß Cookit - przepis na Rukola z brzoskwiniami i parmezanem

Rukola z brzoskwiniami i parmezanem

nazwa

Wykonanie

Składniki
4 porcje
1 opakowanie rukoli, około 200 g
podwójna porcja miodowego sosu winegret bez dodatku czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka drobno posiekanego łagodnego szczypiorku
3 dojrzałe brzoskwinie
50 g sera Parmezan
Przygotowanie
Rukolę umyć i dokładnie osuszyć na czystej ściereczce. Wymieszać składniki sosu winegret, dodać posiekaną natkę oraz szczypiorek. Brzoskwinie pokroić na małe cząstki i wymieszać z połową winegretu.
Rukolę włożyć do salaterki i polać resztą sosu winegret. Dodać brzoskwinie oraz Parmezan starty na tarce o dużych oczkach, delikatnie wymieszać składniki. Natychmiast podawać, np. jako dodatek do dań z grilla.
Jeśli sałatka będzie podawana później, na dno salaterki wlewamy cały sos winegret z ziołami, na wierzch kładziemy rukolę, pokrojone brzoskwinie i starty Parmezan. Składniki sałatki mieszamy przed samym podaniem.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/brzoskwinie/rukola_z_brzoskwiniami/przepis.html