ßßß
Cookit - przepis na Rukola z brzoskwiniami i parmezanem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rukola z brzoskwiniami i parmezanem
Składniki
Rukola
Miód
Sos winegret
Czosnek
Natka pietruszki
Szczypiorek
Brzoskwinie
Parmezan
Wykonanie
Składniki4 porcje1 opakowanie
rukoli
, około 200 gpodwójna porcja
miodowego
sosu winegret
bez dodatku
czosnku
2 łyżki posiekanej
natki pietruszki
1 łyżka drobno posiekanego łagodnego
szczypiorku
3 dojrzałe
brzoskwinie
50 g
sera Parmezan
Przygotowanie
Rukolę
umyć i dokładnie osuszyć na czystej ściereczce. Wymieszać składniki
sosu winegret
, dodać posiekaną
natkę
oraz
szczypiorek
.
Brzoskwinie
pokroić na małe cząstki i wymieszać z połową
winegretu
.
Rukolę
włożyć do salaterki i polać resztą
sosu winegret
. Dodać
brzoskwinie
oraz
Parmezan
starty na tarce o dużych oczkach, delikatnie wymieszać składniki. Natychmiast podawać, np. jako dodatek do dań z grilla.Jeśli
sałatka
będzie podawana później, na dno salaterki wlewamy cały
sos winegret
z
ziołami
, na wierzch kładziemy
rukolę
, pokrojone
brzoskwinie
i starty
Parmezan
. Składniki sałatki mieszamy przed samym podaniem.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/brzoskwinie/rukola_z_brzoskwiniami/przepis.html
Przepisy powiązane
Grillowane boczniaki
Masło ziołowe - czosnkowe
Cytrynowe pesto z rucoli
Orecchiette z pieczonym bakłażanem, papryką i czosnkiem. Taki wybór bobas lubi, bardzo. BLW
#10 - Na kanapki - Tapenada z czarnych oliwek
Składniki powiązane (0)