ßßß Cookit - przepis na Bakłażan z mozzarellą di bufala

Bakłażan z mozzarellą di bufala

nazwa

Wykonanie

Składniki
2 porcje
4 plastry pieczonego bakłażana
kulka mozzarelli di bufala (mozzarella z mleka bawolic) lub zwykła biała mozzarella w kulce
pomidorki koktajlowe
oliwa extra vergine
bazylia
sól i pieprz
opcjonalnie: kawałek bagietki
Przygotowanie
Upiec lub zgrillować bakłażana. Plastry bakłażana ułożyć na półmisku, na wierzchu położyć kawałki mozzarelli, obłożyć pomidorkami koktajlowymi, doprawić solą i pieprzem, posypać bazylią i polać oliwą extra vergine.
Opcjonalnie można podawać z kawałkiem bagietki, na śniadanie, lunch lub kolację.
Wskazówki
Zamiast piec w piekarniku bakłażana możemy też zgrillować na patelni grillowej.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/baklazan/baklazan_z_mozzarella/przepis.html