Wykonanie
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(4 głosów)5Bellini
214 5admin5 / 5 starsBelliniSłynny włoski koktajl z purée z
brzoskwini i
wina musującego prosecco.Składniki2 porcje1 dojrzała
brzoskwinia500 ml
wina musującego prosecco lub innego dobrego
wina musującego,
szampanaPrzygotowanieDo pojemnika stojącego blendera włożyć pokrojoną
brzoskwinię (nieobraną, ale bez pestki). Dodać 1 szklankę
wina musującego i wszystko dokładnie zmiksować. Dodać resztę
wina i jeszcze raz zmiksować, nalewać do wysokich kieliszków lub szklanek. Brzeg kieliszka można udekorować kawałkiem
brzoskwini.WskazówkiSkładniki trzeba dobrze schłodzić w lodówce!