Wykonanie
takie jak u mamyPrzepis z tej strony . Moja jedyna modyfikacja polegała na dodaniu płaskiej łyżeczki proszku dopieczenia.
Składniki :250 g
mąki,2
jajka,3
jabłka,
cynamon,
cukier puder,pół łyżeczki
soli,pół szklanki
mleka,pół szklanki
wody gazowanej,
olej do smażenia.łyżeczka
proszku do pieczenia (opcjonalnie)Wykonanie :Mieszamy
mąkę z
jajkami,
mlekiem i
wodą mineralną. Dodajemy szczyptę
soli (ewentualnie
proszek do pieczenia) do powstałego ciasta. Ciasto nie może być ani zbyt rzadkie ani zbyt zwarte. Obrane
jabłka kroimy w talarki (u mnie kostka) i posypujemy
cynamonem, po czym dodajemy do ciasta. Racuchy smażymy na rozgrzanym
oleju. Posypujemy je
cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 20 minCzas gotowania: minTotal
time: 20 minYield: 15Poziom trudności: łatweSkładniki:250 g
mąki,2
jajka,3
jabłka,
cynamon,
cukier puder,pół łyżeczki
soli,pół szklanki
mleka,pół szklanki
wody gazowanej,
olej do smażenia.łyżeczka
proszku do pieczenia (opcjonalnie)Przygotowanie:Zmieszać
mąkę z
jajkami,
mlekiem i
wodą mineralną. Dodać
sól do ciasta, które nie może być ani za rzadkie ani za gęste. Obrane
jabłka kroimy w talarki (u mnie w kosteczkę) i posypujemy
cynamonem, po czym dodajemy do ciasta.Racuchy smażymy na rozgrzanym
oleju. Posypać
cukrem pudrem.Published on Październik 28, 2011 on Październik 28, 2011 on Październik 28, 2011 on Październik 28, 2011 by Famke