Wykonanie
Zapach, który pozostał po ciastkach unosił się w domu 2 dni i był niesamowity. Trochę czasu potrzeba na ich "utoczenie', ale są tak pyszne, że naprawdę warto. Nie wyobrażałam sobie, że będą tak smakować, ich smak przeszedł moje oczekiwania. W dodatku są bardzo wygodne w jedzeniu bo na jeden kęs. Ciasto może się trochę kleić do rąk ale można sobie z powodzeniem poradzić podsypując odrobinę więcej
mąki.
Źródło + moje zmianySkładniki:100 g mielonych
migdałów2 łyżeczki ekstraktu
waniliowego280 g
mąki200 g
masła w temperaturze pokojowej20 g
cukru pudru +
cukier puder do obtoczenia
ciastekMiękkie
masło ubić z
cukrem i ekstraktem
waniliowym. Dodać
mąkę i mielone
migdały. Zagnieść gładkie ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie formować z ciasta małe kulki i układać je na przygotowanej blaszce. Wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15 min. Po upieczeniu obtoczyć
ciastka w cukrze pudrze. Można to zrobić dość obficie.Smacznego:)