ßßß Cookit - przepis na Espresso migdałowe

Espresso migdałowe

nazwa

Wykonanie

Do wczorajszej rolady polecam pyszna kawę o smaku amaretto. Lubię takie rozmaicenia, od czasu do czasu, taka kawa kojarzy mi się z czymś odświętnym. Jeśli lubicie amaretto polecam:)
Składniki:
2 czubate łyżeczki kawy do espresso
mały kieliszek amaretto
świeże mleko 3,2%
brązowy cukier trzcinowy
ew. siekane migdały
Przygotować kawę espresso. Następnie podgrzać mleko i ubić do uzyskania mlecznej piany. Do kawy wlać amaretto, ew. cukier, na wierzchu ułożyć kopczyk z piany mlecznej. Resztę mleka wlać po ściance filiżanki. Można przystroic siekanymi migdałami.
Na zdrowie:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/06/Kawa-amaretto.html