Wykonanie
Jak to mówią" co nagle to po diable". Gdybym się tak nie śpieszyła z tym przepisem to pewnie bym się dowiedziała, że
mleko skondensowane ma być niesłodzone. Ale zmyliła mnie trochę konsystencja na zdjęciu Karoliny, która moim zdaniem przypominała mus i dlatego pomyślalam, że to musi być
mleko słodzone. A że ja wogóle nie słodzę
napojów to wyobraźcie sobie jakie to było słodkie. I wyobraźcie sobie też jakie to jest pyszne. I szybko zróbcie sobie taką
kawę,
póki są jeszcze upały, bo znakomicie smakuje, po powrocie do domu.Tak naprawdę to
mleko słodzone też się nadaje, tylko wtedy trzeba pominąć
cukier i dodać więcej
śmietanki. Najlepiej jest próbować w trakcie przygotowywania.
ŹródłoSkładniki:4 łyżki
brązowego cukru100 ml świeżo zaparzonego
espresso (dałam 150)420 ml
mleka skondensowanego niesłodzonego300 ml
śmietanki kremówkiCukier rozpuścić w
kawie. Dodać
mleko i
śmietankę. Wymieszać. Nalać do filiżanek (około 5 - 6 sztuk). Zamrażać przez kilka godzin. Przełożyć do lodówki na godzinę przed jedzeniem.Smacznego:)