Dzisiaj moja ostatnia wspólna propozycja z Grumkami. Przepis na prostą i smaczną sałatkę. Gotowany, mięciutki kurczak i chrupiące migdały to atuty tej sałatki. Do tego aromatyczny seler naciowy i biały winogron. Wszystko razem połączone i doprawione curry, które nadaje tej sałatce wyjątkowego smaku.Bardzo dziękuję Grumkom za zaproszenie do wspólnego gotowania, było to niesamowite przeżycie. A wszystkich zachęcam do zaglądania do Kuchni Ireny i Andrzeja i testowania ich przepisów bo Oni mają tam naprawdę smacznie:)Składniki:4 ugotowane filety z piersi kurczakapół szklanki majonezu1 łyżka curry¼ łyżki mielonego pieprzu¼ szklanki posiekanego selera naciowegopół szklanki posiekanej czerwonej paprykiszklanka pokrojonych w kostkę jabłekpół szklanki winogron bez pestki¼ szklanki podsmażonych migdałów (u mnie płatki migdałów)Kurczaka pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem, curry i pieprzem. Dodać jabłka, winogrona, migdały, seler i czerwoną paprykę. Wymieszać i schłodzić.Smacznego:)