Wykonanie
            
Kuchnia japońska - jakże egzotyczna. W naszym menu 
póki co znalazło sie jedynie sushi, ale myślę że to tylko kwestia czasy jak sięgnę głębiej.Jemy je od stosunkowo niedawna, bo zaledwie od kilku lat i raczej z reguły sięgamy po najbardziej klasyczne: sushi - 
maki, przygotowywane za to w wielu wersjach 
smakowych: warzywne, z 
rybą, z 
avocado czy paluszkami surimi. Powolutku małymi kroczkami zaczynają się przekonywać do niego także moje dzieci. Na blogu 
pisałam już o sushi i o podstawach w jego przygotowaniu (klik).Każdy ma swoje ulubione smaki po które sięga chętnie i swoje ulubione produkty.
Sos sojowy KikkomanMój ulubiony. Naturalnie warzony według tradycyjnej receptury z czterech składników: soi, pszenicy, 
wody i 
soli, bez dodatku syntetycznych aromatów i barwników. Towarzyszy mi w kuchni od dawna. Idealny nie tylko do sushi, ale także jako składnik wielu marynat do 
mięs. Karczek na grilla (klik) z użyciem tego sosu wychodzi idealny. Ten sos ma smak i nie jest to tylko 
sól i zabarwiona 
woda jak w przypadku innych.
Imbir różowy marynowany Sushi Gari w zalewie słodko - octowej.Idealny do przegryzania pomiędzy kęsami sushi w celu oczyszczenia kubków 
smakowych. 
Imbir różowy barwiony w naturalny sposób jest z reguły słodszy od tradycyjnego białego. Dla mnie idealny i bardzo przeze mnie lubiany.Zaprawa do 
ryżu Seasoned Vinegar for sushiSzczerze mówiąc mnie nie zachwyciła. Osobiście wolę samodzielnie przygotowaną zaprawę na bazie 
octu ryżowego, 
soli i 
cukru, ale jeśli ktoś nie chce się bawić w dodatkowe przygotowywanie zaprawy to takie rozwiązanie powinno go zadowolić. Ponadto zaprawa może stanowić bazę do 
sosów sałatkowych. Wystarczy dodać 
oliwę i dressing gotowy
Makaron bezglutenowy 
ScharKształt klasyczne świderki - to produkt którego byłam szczególnie ciekawa. Idealny dla osób będących na diecie bezglutenowej
Makaron po ugotowaniu zachowuje idealny kształt, jest sprężysty i nie rozpada się podczas gotowania. W smaku identyczny z 
makaronem tradycyjnym. U mnie idealnie sprawdził się w towarzystwie słodkiej 
śmietanki, 
cukru i 
borówek.







Po te jak i inne produkty zapraszam na stronę: