ßßß Cookit - przepis na Zabajone z brzoskwiniami

Zabajone z brzoskwiniami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żółtka 10 sztuk
cukier 10 łyżek stołowych
wino białe półwytrawne 20 łyżek stołowych
brzoskwinie według uznania
Wykonanie:
Żółtka i cukier zalać winem i ubijać na parze, aż masa będzie puszysta. Brzoskwinie naciąć, sparzyć i zdjąć skórkę. Przekroić i wyjąć pestkę. pokroić na dowolne kawałki. Porcje zabajone przybrać brzoskwiniami, można tez polać likierem lub posypać czekolada w proszku. Podawać albo na ciepło, albo na zimno z paluszkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9135/Zabajone-z-brzoskwiniami