Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka 10 sztuk
cukier 10 łyżek stołowych
wino białe półwytrawne 20 łyżek stołowych
brzoskwinie według uznaniaWykonanie:
Żółtka i
cukier zalać
winem i ubijać na parze, aż masa będzie puszysta.
Brzoskwinie naciąć, sparzyć i zdjąć skórkę. Przekroić i wyjąć pestkę. pokroić na dowolne kawałki. Porcje zabajone przybrać
brzoskwiniami, można tez polać
likierem lub posypać
czekolada w proszku. Podawać albo na ciepło, albo na zimno z paluszkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: