ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomiękka margaryna 125 gramówcukier puder 125 gramówjajka 2 sztukpłynny miód 1 łyżek stołowychmąka pszenna 125 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychkakao 2 łyżek stołowychcukier puder 50 gramówmasło 25 gramówczekolada biała 100 gramówczekolada według uznaniaWykonanie:1 cienko posmarować tłuszczem dwie płaskie okrągłe formy do pieczenia o średnicy 18cm2 przełożyć wszystkie składniki do dużej miski i utrzeć na gładką masę3 wlać masę do przygotowanych form, wyrównać powierzchnie i piec w 190stopniach ok 20 min, poczekać aż ostygnie.4 Przygotować krem: utrzeć cukier z masłem na puszystą masę, stopić czekoladę i utrzeć połowę z masą na polewę. wykorzystać krem do sklejenia dwóch kawałków ciasta5 rozprowadzić pozostałą część stopionej czekolady na wierzchu ciasta, ozdobić wzorami z czekolady w kontrastującym kolorze, można przeciągnąć wykałaczką aby nadać wzórUwagi:Ciasto należy zjeść tego samego dnia ponieważ przez przechowywanie "traci smak"Autor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: