ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10000000 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegoniedojrzałe zielone orzechy włoskie` 2-3 gramówwódka czysta 1 litrówcukier 1 łyżek stołowychWykonanie:Zielone, niedojrzałe orzechy włoskie, w których nie ukształtowała się jeszcze twarda skorupa drobno pokrajać wraz z zieloną zewnętrzną łupiną i wsypać do szklanego naczynia. Zalać wódką zakorkować i pozostawić na 3-4 tygodnie. Po tym czasie zlać płyn z nad orzechów do innego naczynia przez lejek z gazą, a pozostałe orzechy zasypać cukrem i pozostawić jeszcze na 1-2 tygodnie do rozpuszczenia cukru. Wytworzony syrop cukrowy zlać p[rzez lejek z gazą do naczynia z poprzednio zlanym eliksirem. Wymieszać i pozostawić do sklarowania.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaNalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: