Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 85 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
agrest 1 kilogramów
cukier 1,5 kilogramówWykonanie:
Owoce umyć osączyć i obrać. Połowę
owoców zmiażdżyć zasypać
cukrem i odstawić na kilka godzin. Gotowcać na słabym ogniu aż masa zacznie gęstnieć.Wówczas wrzucić resztę składników.
Agrest można zemleć na maszynce lub rozgotować z
cukrem, dodając niewielką ilość
wody. DO pogotowanego
agrestu dodać
truskawki i smażyć.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKomentarze:Autor: hanka902Data: 2009-04-28dobre :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: