ßßß Cookit - przepis na Dżem truskawkowo agrestowy

Dżem truskawkowo agrestowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 85 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
agrest 1 kilogramów
cukier 1,5 kilogramów
Wykonanie:
Owoce umyć osączyć i obrać. Połowę owoców zmiażdżyć zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Gotowcać na słabym ogniu aż masa zacznie gęstnieć.Wówczas wrzucić resztę składników. Agrest można zemleć na maszynce lub rozgotować z cukrem, dodając niewielką ilość wody. DO pogotowanego agrestu dodać truskawki i smażyć.
Autor: agata17ko
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: hanka902
Data: 2009-04-28
dobre :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5824/Dzem-truskawkowo-agrestowy