ßßß Cookit - przepis na Paluszki grissini z włoską szynką

Paluszki grissini z włoską szynką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
paluszki grissini Ital d\'Oro 250 gramów
szynka Dulano w plastrach według uznania
serek mascarpone Milbona 3 łyżek stołowych
śmietana kwaśna Pilos 1 łyżek stołowych
bazylia posiekana 1 łyżek deserowych
natka pietruszki posiekana 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
pomidorki koktajlowe według uznania
Wykonanie:
W naczyniu wymieszać serek ze śmietaną i doprawić solą oraz pieprzem, dodać bazylię i pietruszkę, wymieszać. Plastrami szynki włoskiej owinąć paluszki i poukładać na dużym talerzu, udekorować pomidorkami koktajlowymi, listkami bazylii i pietruszki i podawać z przygotowanym serkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4466/Paluszki-grissini-z-wloska-szynka