ßßß Cookit - przepis na Baranina z fasolą

Baranina z fasolą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
czosnek 2 ząbki
kminek 1 łyżek deserowych
tłuszcz 20 dekagramów
fasola sucha 2 szklanek
mleko zsiadłe 1 litrów
baranina bez kości 60 dekagramów
Wykonanie:
Baraninę namoczyć w zsiadłym mleku na 2-3 godziny. Po wyjęciu natrzeć mięso roztartym z solą czosnkiem i pokroić na niewielkie kawałki. Ułożyć w szybkowarze mięso, na nim namoczoną fasolę, posypać kminkiem, solą i pieprzem, włożyć tłuszcz. Zalać wszystko wodą z moczenia fasoli, a jeśli jej za mało do przykrycia zawartości, dolać świeżej. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwaga. Tradycyjną sałatkę do tej potrawy stanowi pokrojona w talarki namoczona v. octowej zalewie z przyprawami i po 2 godzinach osączona z zalewy cebula.
Uwagi:
sucha fasola namoczona na noc, mleko zsiadłe lub serwatka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2224/Baranina-z-fasola