ßßß Cookit - przepis na Befsztyk z pieprzem

Befsztyk z pieprzem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet wołowy 4 sztuk
pieprz ziarnisty 2 łyżek stołowych
olej 0.25 łyżek stołowych
sól według uznania
masło 40 gramów
cebula 2 łyżek stołowych
koniak 60 mililitrów
bulion według uznania
ketchup 4 łyżek deserowych
sos worcester według uznania
Wykonanie:
Mięso rozbić, obtoczyć w potłuczonym pieprzu (nie mielonym). Smażyć 2-3 minuty z obydwu stron na bardzo gorącym tłuszczu, posolić. Steki ułożyć na ogrzanym półmisku, na każdym położyć kosteczkę masła (10 g), podsmażoną cebulkę, łyżeczkę keczupu, skropić bulionem i koniakiem. Sos podać oddzielnie.
Uwagi:
cebula posiekana, sos worcester (niekoniecznie)
Kuchnia Francuska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: michaels coupon
Data: 2011-12-12
Dziekujemy webmaster do wykonywania takich znaczacych blogu. Jestem pod wrazeniem widoku na Befsztyk z pieprzem - Ksiazka-Kucharska.pl.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1929/Befsztyk-z-pieprzem