Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomiąższ 1 kilogramów
ziemniaki 1 kilogramów
cebule 2 sztukZąbki
czosnku 2 sztuk
olej według uznania
jajko 1 sztuksos
serowy np. Tarsmak według uznania
zioła prowansalskie według uznania
śmietana 600 mililitrówWykonanie:
Dynię obrać, usunąć pestki, włóknisty środek i pokroić w plastry. Ugotować
ziemniaki, pokroić je w talarki. Drobno pokrojoną
cebulę podsmażyć na
oleju. Wymieszać
dynię z podsmażoną
cebulą, dodać
czosnek, doprawić
solą,
pieprzem i
ziołami prowansalskimi. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu warstwami, rozpoczynając od warstwy
ziemniaków. Na koniec polać
śmietaną rozmąconą z
jajkiem. Piec w piekarniku pod przykryciem ok. 60 minut w 180°C, przy czym ostatnie 10 minut piec bez przykrycia. Polać sosem
serowym Tarsmak, podawać od razu po przygotowaniu.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: