ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 54(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośliwki suszone 150 gramówPorto czerwone 100 mililitrówmarcepan 250 gramówczekoladowe serduszka do nadziewania 54 sztukczekolada gorzka 150 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Pokrojone śliwki wymieszać z porto i zagotować. Ostudzone zmiksować. Posiekać 200g marcepanu, dodać do śliwek i zmiksować. Śliwkowym nadzieniem za pomocą szprycy do tortów napełnić serduszka równo z brzegiem i pozostawić w temp. pokojowej na całą noc.Na cienki placek rozwałkować 50g marcepanu na blacie posypanym cukrem pudrem. Małymi foremkami wyciąć z niego małe serduszka oraz gwiazdki.Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko ostudzić. Napełnić nią szpryce do tortów i od razu wycisnąć na serduszka, pozostawiając przy brzegach odrobinę miejsca. Udekorować pralinki marcepanowymi gwiazdkami i serduszkami. Chłodzić ok. 30 minut. Wystarczająco twarde pralinki ułożyć w kolorowych papierowych foremkach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: