Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śledzie 700 gramów
ocet winny 200 mililitrów
cebula 2 sztuk
marchewka 3 sztuk
cukier 4,5 łyżek deserowych
liść laurowy 3 sztukziarenka
gorczycy 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 0,5 łyżek deserowychziarenka
pieprzu 0,5 łyżek deserowych
mąka 0,75 szklanek
olej według uznaniaWykonanie:Małe, solone
śledzie oprószyć
pieprzem, obtoczyć w
mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym
oleju.Oczyszczona
cebulę i
marchewkę pokroić na plastry.Zagotować o,75l
wody z warzywami,
cukrem oraz przyprawami. Wymieszać z
octem i wystudzić.W dużym słoju ułożyć
ryby i zalać marynata. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 dni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: