ßßß Cookit - przepis na Smażone śledzie w zalewie octowej

Smażone śledzie w zalewie octowej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śledzie 700 gramów
ocet winny 200 mililitrów
cebula 2 sztuk
marchewka 3 sztuk
cukier 4,5 łyżek deserowych
liść laurowy 3 sztuk
ziarenka gorczycy 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 0,5 łyżek deserowych
ziarenka pieprzu 0,5 łyżek deserowych
mąka 0,75 szklanek
olej według uznania
Wykonanie:
Małe, solone śledzie oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Oczyszczona cebulę i marchewkę pokroić na plastry.
Zagotować o,75l wody z warzywami, cukrem oraz przyprawami. Wymieszać z octem i wystudzić.
W dużym słoju ułożyć ryby i zalać marynata. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 dni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12924/Smazone-sledzie-w-zalewie-octowej