« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 500 gramówserekmascarpone 500 gramówsok z cytryny 8 łyżek stołowychcukier 150 gramówbanany 6 sztukczekoladkimiętowe 200 gramówbiszkopt okrągły 1 sztukkonfitura brzoskwiniowa 1 łyżek stołowychwiórki czekoladowe według uznaniamięta według uznaniaWykonanie:Utrzeć twaróg z mascarpone, 4 łyżkami soku z cytryny i cukrem. 20g czekoladekmiętowych drobno posiekać i wymieszać z masą serową. Obrane 5 bananów przeciąć wzdłuż na pół i skropić 3 łyżkami soku z cytryny. Na biszkopcie ułożyć połówki bananów. Na owocach rozsmarować masę serową, wyrównać i wstawić na 2 godziny do lodówki.Obrane pozostałe banany p[okroić na dość grube kawałki i skropić reszta soku z cytryny. Pozostałe miętoweczekoladki przeciąć po przekątnej na pół. Podgrzaną konfitura posmarować brzeg biszkoptu i obsypać wiórkami czekoladowymi. Wierzch tortu udekorować bananami, czekoladkami oraz listkami mięty. Wstawić na 60 minut do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: