Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 300 gramów
pomidory 2 sztuk
kukurydza konserwowa 1 puszka
sałaty mieszane 2 szklanek
kiełki słonecznika 0,5 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniasos
tymiankowy z
miodem według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę, skropić
sokiem z cytryny. oprószyć
pieprzem i odstawić na 30 minut. Osączone usmażyć na
oleju, oprószyć
solą i ostudzić. Sparzone
pomidory obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Opłukane
kiełki osuszyć, a
kukurydzę osączyć.Do salaterki przełożyć składniki sałatki. Polać sosem
tymiankowym z
miodem i wymieszać.Jeśli chcemy
sałatkę zabrać na piknik, to każdy składnik pakujemy osobno i dopiero przed jedzeniem przekładamy do salaterki, przyprawiamy i mieszamy.Można też dodać do sałatki ugotowany na półtwardo
makaron: kokardki lub świderki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: