ßßß Cookit - przepis na Klasyczny rosół

Klasyczny rosół

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 9
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina z kością 1 kilogramów
drobiowe części rosołowe 400 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz ziarnisty według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą wołowinę zalać 3,5 l zimnej wody i lekko posolić. Gotować na małym ogniu, usuwając zbierającą się szumowinę. Po 30 minutach dodać opłukane części drobiowe i dalej gotować, odszumowując. Oczyścić włoszczyznę. Cebulę opalić na ogniu lub suchej patelni. Gdy wywar mięsny stanie się już klarowny, wrzucić kilka ziarenek pieprzu, cebulę oraz oczyszczone warzywa. Przykryć i wolno gotować ok. 1,5 godziny (im wolniej tym lepiej), aż mięso będzie miękkie. Rosół przecedzić do wazy i podawać z makaronem, posiekana natką i plasterkami marchewki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12471/Klasyczny-rosol