ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 9(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowołowina z kością 1 kilogramówdrobiowe części rosołowe 400 gramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztuknatka pietruszki 1 pęczekpieprz ziarnisty według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą wołowinę zalać 3,5 l zimnej wody i lekko posolić. Gotować na małym ogniu, usuwając zbierającą się szumowinę. Po 30 minutach dodać opłukane części drobiowe i dalej gotować, odszumowując. Oczyścić włoszczyznę. Cebulę opalić na ogniu lub suchej patelni. Gdy wywar mięsny stanie się już klarowny, wrzucić kilka ziarenek pieprzu, cebulę oraz oczyszczone warzywa. Przykryć i wolno gotować ok. 1,5 godziny (im wolniej tym lepiej), aż mięso będzie miękkie. Rosół przecedzić do wazy i podawać z makaronem, posiekana natką i plasterkami marchewki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: