ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokasza jęczmienna 4 łyżek stołowychwłoszczyzna 1 sztukziemniaki 3 sztukśmietana 0,5 szklanekprzyprawa do zupy według uznaniaziele angielskie 2 ziarnaliść laurowy 1 sztuknatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wypłukaną kaszę zalać litrem zimnej wody (można dodać kostkę bulionu warzywnego), dodać łyżkę masła i ugotować do miękkości.Oczyszczoną, pokrojona włoszczyznę włożyć do drugiego garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i wlać 3 szklanki zimnej wody. Posolić do smaku, dodać listek laurowy oraz ziarenka ziela i ugotować. Połączyć z kaszą, dodać śmietanę wymieszana z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wymieszać i ponownie zagotować. Mieszając doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przyprawa. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: