ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

nazwa

Wykonanie

Składniki:
papryka 4 szt.
300g mięsa mielonego wieprzowego
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
1 szklanka ryżu (surowego)
1 duża szatkowana cebula
papryka mielona słodka i ostra, sól, pieprz
Kilka gałązek naci selera.
Wykonanie:
Z papryk odciąć czapeczki, wydrążyć nasiona. Ugotowany ryż wymieszać z mielonym mięsem. Przyprawić, dodać cebule. Mięso z ryżem nałożyć do wydrążonych papryk, przykryć czapeczkami.Na wierzchu poukładać gałązki naci selera. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180st. C. około 2 godziny. Można podlać lekko wodą.
Źródło:http://grubajadzia.blogspot.com/2010/09/papryka-faszerowana.html