Wykonanie
« ZUPA BIAŁORUSKAMUSSAKA »50 dag
kapusty kiszonej 40 dag
żeberek porcja
włoszczyzny 3 dag
słoniny zabek
czosnku liście laurowe,
ziele angielskie,
pieprz ziarnisty,
sól,
pieprz ziołowy 50 dag
ziemniakówWYKONANIE
Włoszczyzne umyć, obrać, opłukać i zalać
wodą (5 szklanek). Osolić, włożyć umyte
żeberka, dodać
liście laurowe oraz
ziele angielskie oraz
pieprz ziarnisty i gotować. W osobnym naczyniu ugotować pokrajaną
kapustę z niewielka ilościa
wody.
Wywar przecedzić, z miękkich
żeberek usunąć kości,
mieso i
włoszczyznę pokrajać i połączyć z
kapustą oraz z
wywarem.
Ziemniaki gotujemy osobo i dodajemy pokrojone w kostkę do zupy.
Słoninę podsmażyć z
cebulą, rozprowadzić
wywarem i dodać do zupy. Przyprawić
czosnkiem roztartym z
solą. Przyprawiać do smaku i podać.wtorek, 12 marca 2013, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »