ßßß Cookit - przepis na KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

nazwa

Wykonanie

« ZUPA BIAŁORUSKA
MUSSAKA »
50 dag kapusty kiszonej 40 dag żeberek porcja włoszczyzny 3 dag słoniny zabek czosnku liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól, pieprz ziołowy 50 dag ziemniaków
WYKONANIE
Włoszczyzne umyć, obrać, opłukać i zalać wodą (5 szklanek). Osolić, włożyć umyte żeberka, dodać liście laurowe oraz ziele angielskie oraz pieprz ziarnisty i gotować. W osobnym naczyniu ugotować pokrajaną kapustę z niewielka ilościa wody. Wywar przecedzić, z miękkich żeberek usunąć kości, mieso i włoszczyznę pokrajać i połączyć z kapustą oraz z wywarem.Ziemniaki gotujemy osobo i dodajemy pokrojone w kostkę do zupy. Słoninę podsmażyć z cebulą, rozprowadzić wywarem i dodać do zupy. Przyprawić czosnkiem roztartym z solą. Przyprawiać do smaku i podać.
wtorek, 12 marca 2013, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2013/03/KAPUSNIAK-Z-KISZONEJ-KAPUSTY.html