Wykonanie
«
SAŁATKA Z
RYBY WĘDZONEJ Z ...
SAŁATKA Z
FASOLI I
KURCZAKA »1,5 L
WODY30-40 DAG
KURY30 DAG
WŁOSZCZYZNY BEZ
KAPUSTY10 DAG
GROSZKU KONSERWOWEGO150 ML
ŚMIETANY2 DAG
MĄKISÓL,
PIEPRZ I
PRZYPRAWA DO ZUP DO SMAKU
NATKA PIETRUSZKIWYKONANIE
Mięso z kury umyć, zalać
wodą, posolić i ugotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do
mięsa pod koniec gotowania. Po ugotowaniu
mięso wyjąć, oddzielić od kości, połączyć ponownie z rosołem, dodać
groszek konserwowy i
śmietanę wymieszaną z
mąką, chwile pogotować, wymieszać z posiekaną
natką pietruszki, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
przyprawą do zup.poniedziałek, 16 kwietnia 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »