Wykonanie
«
SAŁATKA Z
FASOLI I
KURCZAKACHŁODNIK
BURACZKOWY »1,5 L
WYWARU Z KOŚCI20 DAG
SZPINAKU3- 4 DAG MASŁA LUB
MARGARYNY50 DAG
WŁOSZCZYZNY150 ML
ŚMIETANYNATKA PIETRUSZKISÓL,
PIEPRZ,
CZOSNEK DO SMAKU
WYKONANIE
Szpinak przebrać, opłukać, zalać wrzącą
wodą, odcedzić, przestudzić i zemleć, podsmażyć na
maśle lub na
margarynie. Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać
wywarem, ugotować. Następnie przetrzeć, połączyć ze
szpinakiem, wlać
śmietanę, chwile pogotować, dodać posiekaną
natkę pietruszki, doprawić do smaku
solą ,
pieprzem i
czosnkiem przeciśniętym przez praskę lub granulowanym. Podawać z grzankami.środa, 25 kwietnia 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »