ßßß Cookit - przepis na ZUPA SZPINAKOWA PRZECIERANA

ZUPA SZPINAKOWA PRZECIERANA

nazwa

Wykonanie

« SAŁATKA Z FASOLI I KURCZAKA
CHŁODNIK BURACZKOWY »
1,5 L WYWARU Z KOŚCI
20 DAG SZPINAKU
3- 4 DAG MASŁA LUB MARGARYNY
50 DAG WŁOSZCZYZNY
150 ML ŚMIETANY
NATKA PIETRUSZKI
SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK DO SMAKU
WYKONANIE
Szpinak przebrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, odcedzić, przestudzić i zemleć, podsmażyć na maśle lub na margarynie. Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wywarem, ugotować. Następnie przetrzeć, połączyć ze szpinakiem, wlać śmietanę, chwile pogotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę lub granulowanym. Podawać z grzankami.
środa, 25 kwietnia 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/04/ZUPA-SZPINAKOWA-PRZECIERANA-1.html