ßßß Cookit - przepis na ŁATWA BABKA CYTRYNOWA

ŁATWA BABKA CYTRYNOWA

nazwa

Wykonanie

« BABECZKI JOGURTOWE
ZUPA OGÓRKOWA Z PARÓWKAMI »
5 JAJEK
KOSTKA MARGARYNY
SZKLANKA CUKRU
1/2 SZKLANKI MĄKI PSZENNNEJ
1 SZKLANKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ
OLEJEK CYTRYNOWY LUB SOK Z 1/2 CYTRYNY
2 PŁASKIE ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
WYKONANIE
Jajka ubić z cukrem do białości, dodać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia, wymieszać, po czym powoli wlewać roztopioną margarynę. Na koniec dodać olejek, wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku 30-40 minut.
niedziela, 08 kwietnia 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/04/LATWA-BABKA-CYTRYNOWA.html