ßßß
Cookit - przepis na ŁATWA BABKA CYTRYNOWA
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
ŁATWA BABKA CYTRYNOWA
Składniki
Jogurt
Parówki
Jajko
Margaryna
Cukier
Mąka pszenna
Mąka ziemniaczana
Zapach cytrynowy
Cytryna
Proszek do pieczenia
Wykonanie
« BABECZKI
JOGURTOWE
ZUPA OGÓRKOWA Z
PARÓWKAMI
»5
JAJEK
KOSTKA
MARGARYNY
SZKLANKA
CUKRU
1/2 SZKLANKI
MĄKI PSZENNNEJ
1 SZKLANKA
MĄKI ZIEMNIACZANEJ
OLEJEK CYTRYNOWY
LUB SOK Z 1/2
CYTRYNY
2 PŁASKIE ŁYŻECZKI
PROSZKU DO PIECZENIA
WYKONANIE
Jajka
ubić z
cukrem
do białości, dodać obie
mąki
połączone z
proszkiem do pieczenia
, wymieszać, po czym powoli wlewać roztopioną
margarynę
. Na koniec dodać olejek, wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku 30-40 minut.niedziela, 08 kwietnia 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź
komentarze (rss) »
Źródło:
http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/04/LATWA-BABKA-CYTRYNOWA.html
Przepisy powiązane
Ciasteczka cytrynowe z kruchego ciasta.
Ciasteczka cytrynowe z kruchego ciasta.
Ciasteczka cytrynowe z kruchego ciasta.
Ciasteczka cytrynowe z kruchego ciasta.
Ciasteczka cytrynowe z kruchego ciasta.
Składniki powiązane (0)