Wykonanie
1,5 KG
ZIEMNIAKÓW20 DAG
KIEŁBASY2 DUŻE
CEBULE2-3 ŁYŻKI
SMALCU LUB
OLEJU1 DUŻA
PIETRUSZKA1 DUŻA
MARCHEWKA1 PUSZKA
POMIDORÓW2 ZĄBKI
CZOSNKUSÓL,
PIEPRZWYKONANIE
Ziemniaki umyć,obrać,opłukać, pokrajać w kostkę.
Pietruszkę i
marchewkę umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paski.
Cebulę obrać opłukać, pokrajać w talarki, posolić i razem z warzywami poddusić na tłuszczu, dodać pokrajane
ziemniaki i dalej dusić na małym ogniu. Gdy
ziemniaki będą prawie miękkie, dodać
pomidory z puszki razem z sosem , drobno posiekany
czosnek, umytą, obrana ze skórki i pokrajaną w kostkę
kiełbasę. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem, wymieszać i jeszcze trochę poddusić.Podawać na gorąco z dodatkiem
pieczywa lub bez jako danie obiadowe lub na kolację.