Składniki:- 3 jajka- szczypta soli- 150g+2 łyżki cukru- 2 paczki cukru waniliowego- 100g maki- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 słoik malin 370ml- 1 łyżka skrobi- 5 płatkówżelatyny- 250g mascarpone- 200g Filadelfii- 1-2 łyżki soku z cytryny- 300ml śmietany 30%Przygotowanie:jajka oddzielić, białka ubić z sola dodając po trochę 75g cukru i 1 paczkę cukru waniliowego.Dodać żółtka , przesiana make i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie. Tortownice(26) wylozyc papierem do pieczenia, wlać ciasto i posypać 2 łyżkami cukru. Piec w 175°C 15-20 minut. Odstawić ciasto do wystygnięcia. Maliny odcedzić i i wraz z 150ml soku zmiksować blenderem. Następnie przetrzeć mus przez sitko do garnka i zagotować. 2 łyżki soku z malin wymieszać z łyżka skrobi i wlać do musu. Chwile zagotować i odstawić do wystygnięcia.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ser mascarpone, filadelfie, sok z cytryny , cukier oraz cukier waniliowy wymieszać ( ja robię to mikserem). Żelatynę wycisnąć rozpuścić i wymieszać z 4 łyżkami masy serowej a następnie dodać do reszty masy i dokładnie wymieszać. 300ml śmietany ubić i delikatnie wymieszać z masa serowa.Ciasto przekroić na pol , spod włożyć do tortownicy i wysmarować kremem mascarpone następnie robić kleksy wystudzonym musem malinowym i marmurowac widelcem. Położyć górną część ciasta. W stawić do lodówki na minimum 6h.Ciasto można udekorować cukrem pudrem, bita śmietaną i świeżymi malinami w ten sposób przerodzi się w piękny torcik.U mnie na fotce posypany jedynie cukrem pudrem.